23 Şubat 2012 Perşembe

Eğlenceli Bir Pasta

rulo pasta



Merhaba. Bugün hem oğlumun hem kızımın doğum günü:) Onlar için dışarıdan hazır pasta almak yerine eğlenceli bi pasta yapmayı düşündüm. Bu pastayı yıllar önce www.halenzeozlem.blogspot.com sayfamda yayınlamıştım.. O zamanlar bunu hazır puding ile yapmıştım Ama artık işin içine çocuklar girince muhallebisini de kendim yapma kararı aldım:)) Çocuklarınız bu sevimli pastaya bayılıcak.


 

Malzeme:


1kg. süt
3 fincan un (silme)
2 fincan şeker
1 paket vanilya(arzu edilirse)
Yarım kaşık margarin(arzu edilirse)
Yarım paket bebe bisküvisi
2 çorba kaşığı Labne veya süzme yoğurt
kivi,muz, frambuaz,şeftali (bu meyveler arzuya göre konabilir)
Ülker Peki rulo pasta

Hazırlanışı:


Bisküvi ve meyveler  hariç tüm malzemeler bir tencerede ağır ateşte dibine tutmayacak şekilde karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince içine vanilya atılır ve ocaktan alınır. 5 dakika mikserle çırpılarak havalandırılır ve az soğutulur.Yoğurt veya Labne eklenir.  İçine doğranmış bisküviler ve doğranmış meyveler atılır.  Diğer taraftan derin bir cam kasenin içine streçfilm serip rulo peki pastaları dilimleyip kasenin içine sıralanır içine muhallebili karışım dökülüp buzlukta bir gün bekletilir. Servis tabağına ters çevirip çıkarılır ve yanlarını kivi ile süslenir. ..

Not: Muhallebisi ve Bebe bisküisi yerine hazır pastaban  ve krem şanti kullanabilirsiniz.. Renklendirmek için çok az gıda boyası katabilirsiniz..



Afiyet olsun..

5 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Madem pudingi evde yapıyoruz, pandispanya da evde yapılabilir rulo pasta olarak diyeceğim ama 2 çocukla yapılabilitesini tartmadım tabi :)
Bu çocuklar ikiz mi yoksa güzel bir tevafuk mu oldu doğum tarihleri?
bu arada bu tip pastalar çok şık oluyor, elinize sağlık :)

O tabak bitecek dedi ki...

Sevgili Medura. Ziyaretin için teşekkür ederim. Çocuklarım iki sene arayla doğdular. Hamza 4 Ayşe 2 yaşında. pandispanyayı evde yapardım ama bunun için ülker peki pasta kullandık. işin eğlenceli kısmı orası zaten:))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis olmuş canım. Ellerine sağlık. Kızına ve oğluna da nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir blogunuz var. İçerikte harika. Çocuğu olan hemen hemen herkesin yaşadığı bir problem yemek konusu. Çok faydalı olmuş gerçekten, tebrik ederim.