3 Şubat 2012 Cuma

Kremalı Ispanak Keki..


Hepimiz ıspanağın muhteşem bir demir deposu olduğunu düşünürüz. Oysa Dr İbrahim Saraçoğlu'na göre ıspanakda sadece maydanozdaki kadar demir var:)) Çocukların  en nefret ettiği bu besini yedirirken annelerin ne çektiğini bi Allah bilir daha da başkası bilmez:) İlla o kıymalı ıspanak bitecek.. Buna dur demenin vakti geldi. Sebze yemekleri ille salçalı tuzlu tüketilecek diye bi kanun yok. Kremalı çikolata soslu ıspanak kekini çocuklarınıza uzaylı yeşil pasta olarak sunmak bayağı eğlenceli olacak.. Not: Ispanaktan nefret eden yerken öğüren oğlum 4 yaşındaki Hamza bu pastaya bayıldı:)






Malzemesi:

3 Yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı süt
100gr.tereyağı
100 gr zeytinyağı
1 su bardağından biraz fazla ıspanak (rondodan çekilmiş)
vanilya
kabartma tozu 

Kreması :

2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
Vanilya

Üzeri için erimiş çikolata veya çikolata sosu..

Yapılışı:

Şeker,yumurta ve vanilyayı mikserle köpürtüyoruz. İçine diğer tüm malzemeleri katıp 3-4 dakika daha çırpıp ister yuvarlar ister dikdörtgen kalıba döküyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirip çıkardıktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.

Diğer tarafta tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi bi kapta pişirip ocaktan aldıktan sonra içine yağını ve vanilyasını katıp mikserle çok hafif çırpıyoruz. Çok çırpmayın sulanmasın.kekin arasına sürüyoruz. krema malzemesi fazla gelirse kekin en üst katında da sürebilirsiniz.  En üste çikolata sosunu da döküp buzdolabına kaldırıyoruz..

Not: Ispanağı kendinize ait bir kek hamurunun içine katarak da kullanabilirsiniz..

Afiyet olsun...






1 yorum:

nesicer dedi ki...

merhaba Özlemcim çok isabetli bir konuda oluşturmuşsun bloğunu.sadece küçükler için değil büyükler için bile bu deneyimlerinden çok yararlanacağını düşünüyorum okuyanların.hafta sonu aile yemeklerimizde yaptığın bu güzel süprizlere şahit olan biri olarak,artık "o tabakta yemek kalmaz" öpüldün.sevgiler ...:)
not:birde senin anti alerjik giyim konusunda ki deneyimlerinide buradan paylaşmanı bekliyorum.sevgiler.