20 Şubat 2012 Pazartesi

Pazılı Akıtma..




Hamur işleri genelde çocukların sorun çıkarmadıkları yiyeceklerdir. Bu tarifimiz günün her saati yenebilecek bi lezzet. İçinde pazı olduğu halde nötr bi tat. İster peynirle ister reçelle rahatlıkla tüketilebilir:))

Malzemesi:

1,5 su bardağı un
2 su bardağı  süt (ılık)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 avuç kadar doğranmış pazı

Yapılışı:

Pazı hariç tüm malzemeleri çırpıp içine pazıyı katıyoruz. Pazıyı kattıktan sonra el blendrıyla pazının tamamen kaybolmasını sağlıyoruz. Karışımın kapağını kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra bir krep tavasına biraz yağ damlatıp kağıt havluyla yağı tavaya yayıyoruz. Birer kepçe dökerek arkalı önlü pişiriyoruz ...

 Tarif için www.lezzetavcisi.net  Nihal hanım'a teşekkür ediyorum..

Afiyet olsun..

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

offff.nefisss olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.