25 Nisan 2012 Çarşamba

Pazılı Kaşarlı Mısır Unlu Muska Böreği..



Bir zamanlar pazı diye aldığım yaprakları marketin kasasından geçirirken ''dııtttttt karalahana'' yazması beni koparmıştı Hayır kasiyere yumurtalı pazı kavurma yapıcam demeseydim kimse bişey anlamıycaktı:)) ..  Onu da niye söylediysem:) Bu sefer doğru almışım neyse ki.. Doğulu olmama rağmen bu kadar yeşillik ve mısır unu merakım nerden geliyo bilmem. Bundan önceki hayatımda Karadenizli olduğum kesin:))

Çocukların genelde sebzeyi yemekten ziyade ağızlarında çevirmek zorunda olmak sıkıyo. Direk yutsalar sorun olmıycak belli ki.. Onlara Pazılı püreden oluşan bu böreği takdim ediyorum..


Malzemesi:

1 bağ pazı (doğranmış)
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz,karabiber
2 kaşık zeytinyağı
3 yufka
1yumurta akı
Kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı:

Pazıyı , doğranmış soğanla, zeytinyağıyla kavuruyoruz.  Mısır unu, kaşar, Tuz ve karabiberini katıp çok az daha pişiriyoruz. Daha sonra bu malzemeyi rondodan geçiriyoruz..

Yufkayı tezgaha yayıp dikdörtgen şeritler kesiyoruz. Şeritler uzun olduğu için ikiye bölerek kısaltıyoruz.  Kremamsı malzememizi bu dikdörtgenlere sürüp muska şeklinde katlıyoruz. kapatmak için yufkanın uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırıyoruz. Ve kızgın yağda kızartıyoruz..

Afiyet olsun..








2 yorum:

komançi dedi ki...

lezzetli görünüyorlar. sıcakken heralde fotograf karesine girenlerin hepsini yiyebilirim :))

Unknown dedi ki...

Nefisss görünüyorlar çıtır çıtır..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.