3 Ocak 2013 Perşembe

Buğdaylı Tarhana Çorbası

bugdayli tarhana

 
 
 


Doktorumuza tarhana çorbasının faydası var mı diye sorduğumda kuru sebzelerden yapılan yiyeceklerin çok fazla vitamin barındırmadığını söylemişti. Ben de içine başka şeyler katarak vitamin değerini arttırmayı düşündüm. Zaman zaman içine evdeki sebze yemeklerinden katarak el blendırıdan geçirdim. Özellikle tarhanaya zeytinyağlı taze fasulye veya pırasa çok yakışıyor.. Şu blendırı kim icad ettiyse Allah razı olsun:))


Günün Notu: Çocukların hasta olduğu günlerde nedensiz yere mide bulantınız varsa bunun çocuklara şurup içirdikten sonra kaşığı yalamanızdan kaynaklandığını unutmayın:))))


Malzemesi :

1 çay bardağı buğday
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 lt ye yakın kaynar su
tuz,nane



Hazırlanışı:

Akşamdan ıslatılmış buğday 1 lt kaynar suyla kaynamaya bırakılır. Eğer ıslatmadıysanız buğdayınızı güzelce yıkayıp ocakta kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakabilirsiniz. Altını çok açarsanız buğdaylar pişmiyor malesef. Toz tarhanayı bir kasede süt ile iyice karıştırın.. Ayrı bir tavada salça tereyağı ve naneyi hafif kavurun ve pişmiş buğdaylarınıza katın. Son olarak tarhanalı sütlü karışımı katarak tuzunu ilave edin kaynamaya bırakın. Suyu az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz..

Arzu ederseniz çorbanıza salçayı kavururken küçük doğranmış domates ve yeşil biber katabilirsiniz..

Afiyet olsun..


1 yorum:

nohut oda dedi ki...

seviyorum sizin bloğu:)